Ако погледнете в дясно на страницата са дадени отговорите на най-често задаваните въпроси

За повече информация и конкретни запитвания, моля използвайте формата в контакти. Може да ми се обадете на тел. 0888 643 153 Д-р Люцканов

Вие имате въпроси за Вашето състояние, за диагнозата и лечението на заболяването Ви, за методите на лечение, каква упойка е най-добра, дали ще боли при операцията, кой метод лапароскопски или с разрез, какво е възстановяването след лапароскопска операция, може ли и кога да спортувате, кога да се върнете на работа, кога да се любите.

Или ми се обадете на тел. 0888 643 153

На повечето въпроси има отговорите, ако погледнете по-надолу.

Осигурявате ли прием на близките ми?

Да осигуряваме прием на Ваши близки при ваше желание. Също така те могат винаги да Ви посещават. Помислете обаче добре преди това дали си струва да са и тогава пред очите ви, пък и да плащате за това. Дали не е по-добре да дойдат да Ви придружат на другия ден след изписването, когато вече сте добре и държите всичко под контрол. Решението е Ваше. Ние го приемаме и сме на разположение да се погрижим за Вас.

Кога мога да пътувам?

Една значителна част от моите пациенти пътуват от цялата страна. След кратък период за наблюдение Вие можете да пътувате (автомобил, влак, самолет), а дори някой се прибират като управляват автомобила си. При желание и необходимост се осигурява болнично наблюдение или съдействаме за настаняване в съседство.

При големи и сложни лапароскопски операции е възможно да се наложи наблюдение за 2-4 дни, затова моля дискутирайте конкретно с Вашия лапароскопски хирург преди да направите окончателните си ангажименти.

Кога мога да спортувам след лапароскопска операция?

След лапароскопска операция съветвам ранна физическа активност. Непосредствено на следващия ден след операцията препоръчваме леки разходки. След 10 до 14 дни умерена гимнастика, плуване, голф, колоездене.

След лапароскопска операция е мит, че ще ви бъде забранена тежка атлетика, здрав фитнес, футбол, тенис, ски.

Тези удоволствия са възможни след 3 – 6 седмици. Това са ориентировъчни препоръки.

Във всеки конкретен случай ще бъде проведена дискусия и в зависимост от възрастта, общото състояние, вида операция , тренираността на пациента ще се направят пълни и точни инструкции от Вашият лапароскопски хирург.

Валидно правило е постепенност в нарастване на натоварванията и достигане на предишната спортна форма за около 4-6 седмици.

Възможна ли е лапароскопска операция, ако имам други здравословни проблеми?

Повечето пациенти при контролирани придружаващи заболявания (високо кръвно, захарен диабет, алергия, болно сърце) понасят добре лапароскопската операцията. В редки и нелекувани случай може да се наложи предоперативна подготовка.

The recognition of the existence of a problem is the first step in its solution.
M. Fischer

[]
1 Step 1
Форма за контакт

Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

Поздрави, Д-р. Люцканов

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Сподели тази страница във: