Име: Маринка Цонева
Ел.поща: mtsoneva@gmail.com

Съобщение: Здравейте,доктор Люцканов!
Казвам се Маринка Цонева и 20 дни след моята операция от пъпна херния,аз искам да Ви кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!
БЛАГОДАРЯ на Вас и Вашия вкип от УМБАЛ Св. Иван Рилски. Казвам това,защото за добрите дела и добре свършената работа трябва да се говори. На фона на всичко,което се изрича по адрес на българското здрсвеопазване,аз заявявам,че има отлични професионалисти,които си разбират от работата.
Аз бях оперирана на 29.01.2016г.и 20 дни по-късно се чувствам все едно,че нищо не се е случило. В болница Св. Иван Рилски намерих това,което всеки болен търси-висок професионализъм,много топло отношение от целия персонал /тук няма да изреждам имена – екипът от специалисти,сестринския персонал и санитарките/ и безупречна чистота. Аз искам това мое послание да стигне до повече хора с такъв проблем. Обръщам се към тях с препоръка без грам съмнение да потърсят помощ от доктор Веселин Люцканов.
А на Вас д-р Люцканов и на Вашия екип и на целия персонал от болница Св. Иван Рилски благодаря,че ви има,благодаря за добре свършената работа. Бъдете живи и здрави,все така отзивчиви и сърдечни,помагайте безрезервно на хората търсещи помощ. Така животът става по добър,а доброто се помни.

С най-топли чувства: Маринка Цонева


Име: Радослав Къртов
Ел.поща: r_kurtov@abv.bg
Съобщение: Здравейте д-р Люцканов,

Приемете моята благодарност към Вас и ръководения от Вас екип за успешно извършената ми на 15.03.2016г. интервенция.
Опериран бях от ингвинална (лапароскопска операция) и пъпна хернии едновременно и към този момент се чувствам много добре. Направих най-добрия избор като се доверих на Вас. Без съмнение ще препоръчам на всички мои познати, които имат подобни проблеми и съпътстващите ги съмнения, неудобства и притеснения да се обърнат към Вас и да се доверят на Вашия професионализъм и човешко отношение.
Тъй като съм преподавател искам по възможност най-ясно чрез оценки на следните критерии да представя придобития опит и по този начин да бъда полезен за тези, които търсят решение:
– информация от интернет за операциите на ингвинална херния – 6;
– информация и дадени разяснения при предварителния преглед – 6;
– професионализъм на екипа извършил операцията – 6;
– болнична обстановка (легло, баня, ТВ, отопление/климатизация) – 6;
– внимание от страна на мед.сестри – 6 (е някои са по-вежливи и внимателни, други малко по-начумерени);
– поддържана хигиена – 6;
– храна – 5 (все пак не е ресторант. Може да е по-малко, но по-овкусена);

23.03.2016г. С уважение,

Проф. д-р инж. Радослав Къртов


Б Л А Г О Д А Р Н О  С  Т

На 04.02.2014 година, гр. София д-р Веселин Люцканов ми направи лапароскопска операция на херния.  Сърдечно благодаря, че се съгласихте да ме оперирате.

Д-р Люцканов, Вие ме спечелихте с деликатността си и големия професионализъм. Желая Ви много успехи и ползотворни операции.

Няма да спра да разказвам за онзи уплах и недоверие, трупан в годините,  как беше мигом стопен от топлите усмивки, спокойния, откровен разговор и успешния завършек на моето лечение от Вас и Вашият екип. С много топли чувства и благодарност към д-р  Л. Ел-Тал, мед. сестри Нели, Анелия, мед. сестра която ме заведе в операционната.

По време на престоя не ми липсваше нищо – уважение, грижи, храна. Невероятна болница. Обстановка, която можем да видим единствено от филмите.

Всъщност, какъв друг поздрав към всички Вас от Трета хирургия и оператор д-р Люцканов, освен най-българския ДА СТЕ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Благодарности от Д. Кашавелова, гр. Габрово


Здравейте д-р Люцканов ,

Благодаря Ви от сърце за начина ,по който ме приехте и изслушахте.толкова лекари обиколих, но единствено от Вас получих загрижено, искрено, човешко отношение. Никога няма да забравя това.

Пожелавам Ви здраве и късмет

с уважение: анита цонева anitatina@mail.bg


От Детелина Кабакова

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Гр.Стара Загора

Email:detelinakabakova@abv.bg

С настоящето писмо искам да изкажа искрената си благодарност към д-р Веселин Люцканов и екипа за вниманието и грижите които ми бяха оказани в болница Токуда.В началото на месец декември 2013г. ми беше направена лапароскопска операция на феморална херния Благодарение на  професионализма на д-р Люцканов и екипа операцията мина успешно и възстановяването ми протече много леко.Преди да се срещна с д-р Люцканов направих консултация с други лекари хирурзи -но никой не даде категоричен отговор  за вида на хернията и нейното лечение. Порових се в интернет за моя случай и се свързах с д-р Люцканов. След срещата ми с доктора имах ясна представа за вида на хернията методите на операция, пред и след оперативен период. Спечели ме с вниманието и големия  професионализъм към пациента. Дано има повече такива лекари като

д-р Люцканов  огромно ;

Благодаря!


Пациент опериран лапароскопски за ингвинална херния


 

Пациент от Република Македония


 

Пациентка от Москва оперирана за огромна пъпна херния от Д-р Люцканов


 

Пациенти оперирани за огромни диафрагмални хернии разказват за операцията и за следоперативния период

Пациент опериран за рецидивна ингвинална херния


 

Мнение от Петър Кюлев на 83 г. от София опериран за херния

petur DSC00057 DSC00058


Здравейте, д-р Люцканов .

Дълго време умувах дали да ви напиша това писмо , не за друго ами за да не ви отнемам от времето , но реших , че добрите хора като вас трябва да получават такива писма 🙂 Искам да ви кажа едно голямо Благодаря за вниманието , грижите и добре свършената работа . Чувствам се прекрасно – движа се свободно,без нещо да ми тежи , пречи или опъва , върша всякаква работа без проблеми , дори си позволих  и изкачване на  връх , никога преди не съм го правила . Качвахме се на Безбог – до половината с лифта и после пеш , и аз успях , цялата група имаше съмнения , защото все пак съм „с операция“ , но успях.
Много ви благодаря! Вие сте един прекрасен човек!
Поздрави на Светлето.
И да се похваля с нещо , може да го чуете от медиите – аз ще опитам да не давам интервюта , че журналистите хич не ми се отразяват добре 🙂 , след месец в Дубай се организира уникална изложба на кукли( провежда се веднъж на 10 години) , която представя трийсетте най-добри автори на кукли от цял свят – и аз съм там – класирана в първата десятка , с право на участие , като представител на България.
Хубав и усмихнат ден от мен!
Поздрави!
Мария

Мария Кръстева – Хубавини
GSM 0887 224341
maria.the.doll@gmail.com
www.hubavini.com


Д -р Люцканов,

Преди две седмици Вие оперирахте майка ми от т.н. \\\\\\\“пъпна\\\\\\\“ херния. За \\\\\\\“здравната каса\\\\\\\“ това е може би \\\\\\\“лека\\\\\\\“ операция, но за нас не беше така.Операцията беше рискова, поради множество проблеми свързани с общото и здравословно състояние. Вие и вашия екип я подготвихте за операция, оперирахте я и успяхте да овладеете перфектно всички усложнения, които направи… Не зная как да Ви БЛАГОДАРЯ, че тя вече си е в къщи, излиза на раходки без притеснение… Тя казва, че Вашите усмихнати очи са я накарали да легне на масата, а Вашия професионализъм я е прибрал в къщи.Радвам се, че има хора като Вас, които са и отлични лекари, и перфектни психолози! Благодаря на Вас и на целия Ви екип, които се грижи за нея през цялото време!

инж. Аделина Петева – „Пи 2 Проект“


БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

от Благой Грозданов, икономист
в счетоводно консултантска компания
АВИЗО, Благоевград

blagodan@dir.bg

С настоящето писмо искам да изкажа искрената си благодарност към д-р Веселин Люцканов, за професионално свършената работа.
През М.10.2009г. оперирах ингвинална херния при него и към днешна дата 07.06.2010г. вече съм в пълна „бойна готовност” за предстоящия турнир по минифутбол „Албена 2010”.
Преди да се срещна с д-р Люцканов считах, че в държава като нашата човек трябва да е едновременно икономист, юрист и доктор за да оцелее. След  помощта му и професионално свършената работа, вече считам, че не се налага да съм доктор.

Препоръчвам на всички търсещи хирург притежаващ отзивчивост, професионализъм и искрена загриженост към проблемите на пациента да се обърнат към д-р Люцканов.

Благодаря!


Ловът заема важно място в живота ми. Чрез него поддържам формата си и релаксирам. За да ходи обаче човек на трябва да е в добра здравословна форма. Когато не си в кондиция вредиш на себе си и ставаш тежест на колегите. Не съм харесвал хората, които още от сутринта започват да мрънкат, че ги боли тук и там. Искат да ги сложат на по близка и хубава пусия. От дете се стремя да поддържам добра физическа форма. Нормално е човек да се разболее или да му се наложи някаква интервенция. Точно преди откриването на ловния сезон разбрах, че имам херния. Малка ингвинална херния, която се оправя само с операция. Има хора които си живеят така, а някои си я носят цял живот. По време на птичият лов усещах, че ми пречи. Не оставям проблемите да се влачат. Лов не лов реших да се оперирам. Открихме лова на диви прасета и следващата седмица се оперирах. Отидох при най-добрият специалист, който се занимава само с хернии – д-р Веселин Люцканов. Човекът просто ми вдъхна доверие. Операцията мина успешно. Верен на себе си даже не взех болкоуспокяващи, а търпях. Още в деня на операщията станах и почнах да се раздвижвам. На следващия ден ходех по-нормално. Мислех си за лова. Чувах се с приятели и се радвах на успехите им. На четвъртия ден започнах да карам кола и започнах да ходя да храня кучето. Чувстваше се дисконфорт разбира се. След като ми свалиха конците започнах да увеличавам разходките. Гледах „Хоби ТВ“, разглеждах ловните форуми. През деня отварях касата вадех пушката и правех сухи тренировки – прикладване, примерване. Мислех си, че изтървах вече 6-7 излета. Месеца си отиде. Успокоявах се, че ловът на диви прасета се улеснява като паднат листата на дърветата. Започнах да се чувствам по-добре. Правя леки раздвижващи физически упражнения. Тази седмица вече бях на ръба да взема пушката и да тръгна. Бяха изминали точно 23 дни от операцията. В събота времето беше дъждовно. Разумът надделя и се отказах. Отидох на пазар и си попълних гардероба от ловни дрехи. Днес времето беше хубаво. Идеално за лов. Започнах вътрешно да се упреквам, че пропуснах излета. Съпругата ми предложи компромисно решение – да вземем кучето и да отидем на излет. Искаше да набере шипки за зимата. Отидохме в Средна гора, но в такъв район където не се ловува. Кучето не беше пускано около месец и за него беше голяма радост. В далечината се чуваха изстрели. Преценявах от коя дружинка са и се питах дали имат слука. Тръпката ме завладя. Чувствах обаче, че не съм още готов за лов. Теренът беше пресечен и труден. Като почувствах дисконфорт се спирах полягвах на слъцето и се услушвах от къде ще дойде изстрел. За около 3 часа изиминах 9-10 км. Като стигнах до колата си казах, че ако сега не се получи проблем значи всичко е наред. В къщи имах голям апетит, пийнах чаша червено вина и след това дремнах. До момента няма нещо особено, понаболява малко, но мисля, че е нормално при такова натоварване. Вярвам, че успешно се възстановявам. Надявам се следваща седмица да съм на лов и дано има празни гилзи.

From: Georgi Petakov <superpechi@abv.bg>
Sent: Tue, 24 Oct 2006 12:34:27 +0300 (GMT+03:00)
Subject: pozdravi

Zdravejte d-r Liuckanov!
Pishe vi Georgi ot Bansko.Operirahte me prez mesec Avgust. Vsi4ko pri men e chudesno.Sled operativnoto vyztanoviavane premina chudesno. Mesec sled operaciata zapo4nah gimnastika a sedmica po kysno i licevi opori.Ve4e pravia nabirania na visilka i kofi4ki na usporedka.Vse o6te ne smeja da vdigam tegesti,no skoro i tova 6te stane.

S netyrpenie 4akam ski sezona,sy6to. Nadiavam se zanapred da se sre6tame samo po dobri povodi(pochivki i kuponi po krychmi). Bydete zdravi i mnogo uspehi v li4en i slugeben plan!

Pozdravi! Georgi

Дата: Thu, 3 May 2007 12:45:30 +0300 (EEST)


От: Natalia Valcheva <natali_y_v@abv.bg>
Тема: prosto taka rashih

Здравейте д-р Люцканов,

Пише Ви Наталия от Провадия,(ако изобщо още си спомняте коя съм).Реших просто да седна и да Ви драсна няколко реда,макар ,че ми е супер конфузно да Ви говоря на Вие.За мен Вие бяхте повече от лекуващия ми доктор,Вие бяхте приятеля от когото имах нужда тези няколко дни ,докато бях в болницата.Благодаря Ви за вниманието и за успокоението,което вдъхвате у мен и от което имах нужда. Със сигурност не Ви мразя,напротив ,много си Ви обичам и ще ми бъде приятно да си съхраним приятелството.Относно парите които Ви оставих(дано не съм Ви обидила)но аз ги оставих, не за да забогатеете от тях а да се почерпите за мен,защото нямахме възможност да го направим заедно. А сега най-накрая и за операцията-извадихме конците,всичко изглежда добре,чувствам се добре(пъпът също е добре), а по нататък ще Ви изпратя снимки,като направя тен:))).Ако нямате време да ми пишете,ще Ви разбера и няма да се сърдя.Ако мога да помогна някога с нещо-имате ми телефона.

С най-искрени чувства,
Наталия

Дата: Mon, 14 May 2007 13:11:24 +0300 (EEST)


От: Georgi Petakov <superpechi@abv.bg>

Zdravejte D-r Luckanov!

Az se 4uvstvam mnogo dobre.Ve4e dori zabravih 4e izob6to sym bil operiran.Zanimavam se pylnocenno sys sport,dori vyv fitnesa vyzvyrnah postigeniata si koito bqha otpredi godini.Izob6to ne sygalqvam 4e se operirah pri vas.Drugia mesec zaminavam da porabotq v Anglia nqkolko meseca.A zimata givot i zdrave pak 6te se pribera za skite.
Nadqvam se 4e i pri vas vsi4ko e normalno.
Pozdravi na celia ekip v bolnica VITA!
Georgi


Subject: OTZIV za meditzinsko obsluzhvane v bolnitza „VITA“

Kazvam se Stefan Markov, stroitelen inzhener ot Sofiia. Vazhiten sam ot otlichnata organizatziya na meditzinskata deynost I prevazhodnite uslovia v bolnitza „VITA“, grad Sofia. Beshe mi napravena perfektna operatziya ot herniya s otlichni rezultati ot ekip nachelo s d-r VESELIN LYUTSKANOV, d.m. Toy e ne samo izklyuchitelen profesionalist, no I otlichen psiholog. Super privetliv, otzivchiv, lachezaren I priyatelski nastroen, d-r LYUTSKANOV vdahva uverenost v patzienta, koeto e izvestno uslovie za blagopriyaten izhod ot operatziyata. Sashtoto grizhovno otnoshenie proyavyava I po vreme na nyakolkoto kontrolni pregleda sled operatziyata. Saprugata mi inzhener Svetlana Lilkova-Markova, koyato me sledvashe neotklonno prez tzyaloto vreme, sashto spodelya napalno moeto mnenie. Izrazyavam nay-goreshta blagodarnost na Rakovodstvoto na bolnitza „VITA“ w grad |Sofia, na operatzionniya ekip I lichno na rakovoditelya mu d-r VESELIN LYUTSKANOV, d.m. Vie mi varnahte samochuvstvieto na napalno zdrav chovek. Zhiveya nedalech ot „VITA“ I kogato minavam pokray neya, izpitvam umilenie I blagodarnost kam meditzinskiya ekip.

Inzhener Stefan Markov, sobstvenik I upravitel na AVLIDA Ltd, Sofia Dotzent d-r inzhener Svetlana Lilkova-Markova, rakovoditel katedra „Tehnicheksa mehanika“ v Universiteta po arhitektura, stroitelstvo I geodeziya, Sofia


Сподели тази страница във: